Нанков: До 15 юни приключват ремонтите по АМ "Тракия"

  • 04 юни 2018 20:13

  • 2799
  • 0
Нанков: До 15 юни приключват ремонтите по АМ "Тракия"
© Булфото (архив)

До 15 юни ще приключат ремонтните  по АМ „Тракия”.

Това обеща министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е, цитиран от Канал 3. Дейностите по виадуктите на „Хемус” обаче ще продължат през цялото лято. Ударно продължава да се ремонтира пътната отсечка между Пловдив и Стара Загора. "Дейностите ще приключат до 15 или 16 юни. Това са 22 км пълна рехабилитация на автомагистралата в двете посоки за движение, като дейностите се осъществяват в рамките на под 30 дни. Работи се денонощно, през месеците май и юни текат активни строителни ремонти по пътищата в страната", подчерта Нанков.

Министърът призна, че е тежко да се пътува в подобни условия, "но е тежко да се пътува и по нарушена асфалтова настилка, която особено в активната лента за движение беше нетърпима". "През летния сезон ще се пътува спокойно", обеща министър Нанков. Той обаче уточни, че ремонтът на виадуктите по магистрала "Хемус" продължава. До началото на активния летен сезон ще приключат дейностите и по пътя Бургас – Слънчев бряг.

Регионалният министър изрази мнение, че правителството води изключително последователна политика в областта на пътния сектор. "30 години знаем какви ремонти се извършваха, основно с кърпежи поради липса на финансов ресурс. С въвеждането на тол таксите ще разполагаме с по-сериозен ресурс за ремонтни дейности по пътната инфраструктура", смята той.

По думите на регионалният министър тол-таксата е справедлив модел, защото който нарушава и амортизира, заплаща повече. "Правим разчети за нови проекти, които ще реализираме от догодина, включително и автомагистрала "Хемус". Ще правим много по-качествени ремонти на база на по-големия ресурс, който имаме", добави министър Нанков.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2799 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини