Общината извозва снега от площадите в София

  • 08 февруари 2012 18:24

  • 1052
  • 0
Общината извозва снега от площадите в София
©

Започнало е вдигането на сняг от големите площади в София, каза столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Довечера ще се премахва и снегът от различни части на града - там, където се пречи на движението на градския транспорт или на пешеходците по спирките. Фирмите получиха доставки на смеси против заледяване, така че в момента имат достатъчно, обясни кметът.

И през тази нощ ще продължи обработката на улиците против заледяване. На въпрос дали ще стигнат парите за снегопочистване, Фандъкова отговори: „Ако продължавам така със санкциите, със сигурност ще стигнат". Тя припомни, че снегопочистващите фирми ще бъдат санкционирани с общо с 400 000 лева за некачествена работа по време на първия обилен снеговалеж на 25-27 януари 2012 г. Фандъкова беше категорична и че общината няма да плати нито лев за почистването вчера на бул. „България" и на районите „Красно село", „Бъкстон", „Гоце Делчев" и отчасти на кв. „Хладилника" заради некачественото почистване.

Въпреки тежката обстановка, София остава проходима при зимни условия, каза още кметът и допълни, че обявяването на бедствено положение не е най-добрият начин за справяне със ситуацията.

Няма проблеми с движението на градския транспорт в София. Проблеми имаше сутринта в участъка Владая - Мърчаево, но пътят беше разширен и движението на автобуса беше възстановено към 10.00 часа. Преди това хората се превозваха с общински автомобил, който беше изпратен специално за целта. Непрекъснато се работи в район „Нови Искър", където имаше кризисна ситуация вчера, каза още Фандъкова. Там са изпратени снегопочистващи машини, тъй като продължават снегонавяванията, но градският транспорт се движи. Проблеми имаше и по пътя Сеславци - Бухово, но те бяха отстранени и още от сутринта имаше движение на автобуса.

Последвайте канала на

Novini.bg
1052 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини