150 хиляди гости посетиха Казанлък за Празника на розата

  • 03 юни 2018 16:47

  • 2965
  • 0
150 хиляди гости посетиха Казанлък за Празника на розата
© Народно събрание

Близо 150 хиляди гости са посетили 115-ия Празник на розата в Казанлък, информира Сребра Касева от администрацията на Община Казанлък.

Празникът завърши по традиция с шествие, което поведе Царица Роза '2018 Михаела Хаджиева. Над 5000 малки и големи участници от училища, народни читалища, детски градини, спортни клубове, сдружения, детски школи, театри, рокери, патриотични организации от Казанлък, както и представители на културни институти, читалища и формации от други градове на България се включиха в шествието.

Колорит внесоха и танцьорите от десет държави, участници в Международния фолклорен фестивал. Царица Роза 2011 Симона Петкова, журналисти и адвокати бяха в редиците на шествието с девет бездомни кучета от местния приют с призив да се подкрепи инициативата "Подай лапа - вземи сърце". Нека да носим Казанлък в сърцата си", заяви в началото на шествието кметът Галина Стоянова.

Председателят на Народното събрание Цвета Караянчева приветства казанлъчани и гостите и отбеляза, че маслодайната роза и розопроизводството у нас са изключително важни.

Гости на празника бяха също министрите Лиляна Павлова и Николина Ангелкова, областният управител Гергана Микова, народни представители, дипломати, гости от побратимени на Казанлък градове и членовете на журито на Международния конкурс по лютиерство.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2965 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини