Разград и Павликени се поклониха пред паметта на Ботев

  • 02 юни 2018 14:21

  • 923
  • 0
 Разград и Павликени се поклониха пред паметта на Ботев
© Булфото (архив)

Разград се поклони пред паметта на Христо Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България. Пред бюст-паметника на великия революционер и поет, издигнат в градския парк, се събраха общественици и политици, ученици и граждани.

Сред участниците във възпоменателната церемония бяха кметът д-р Валентин Василев и заместниците му, зам.-областният управител Евгени Драганов, главният секретар на областната администрация Михаил Тодоров. Всички сведоха глава в едноминутно мълчание в знак на почит и преклонение пред паметта и саможертвата на героите.

Тържествено слово произнесе главният експерт по култура в общината Виолета Антонoва. Венци и цветя бяха поднесени от името на общината, на областната управа, народни представители, институции и признателни граждани.

Павликени също почете паметта на Ботев и загиналите за свободата на България. На площад "Свобода" представители на местната власт, институциите и ученици от трите училища на територията на общината участваха в тържествената заря-проверка.
Ботев е нравствена мяра за поколения българи, е посочил в словото си кметът инж. Емануил Манолов, цитиран от пресценътра на общината.

"Нека изпълним със съдържание заветите на Ботев, за да може Денят на загиналите за свободата на България да бъде не ден на помен, а ден на утвърждаване на вярата в живота", е посочил той.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
923 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини