Инвестират 9 млн. лева за ремонт на път между шест села край Търговище

  • 31 май 2018 19:04

  • 1626
  • 0
 Инвестират 9 млн. лева за ремонт на път между шест села край Търговище
© Pixabay

Над 9 млн. лева ще бъдат инвестирани в ремонт на път между шест села в Търговищко. Дейностите по обновяването на третокласния път от републиканската мрежа са били проверени от областния управител на Търговище Митко Стайков и директора на Областно пътно управление Марчо Марчев, съобщиха от областната администрация. 

Общата стойност на ремонта е 9 830 000 лв. , като парите са осигурени от държавния бюджет. Дейностите по обновяването на отсечката между селата Мировец - Буховци - Острец - Надарево - Дългач - Певец започнаха в началото на май и трябва да приключат до края на август. 

Експлоатационното състояние на 29-километровото трасе ще бъде подобрено чрез дейности по възстановяване на асфалтовата настилка, отводняване, полагане на хоризонтална маркировка и монтиране на вертикална сигнализация. Настилката ще бъде изградена от еластична асфалтова смес, която е устойчива на тежкотоварни превозни средства и по този начин се предотвратява напукването на пътя, обясняват от Областно пътно управление.

Областният управител е констатирал, че отсечката от Мировец до Острец вече е основно ремонтирана. Предстои ремонтът да продължи по утвърдения график - ще бъде премахнат старият асфалт и подготовка на трасето в отсечката от село Острец до село Певец.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1626 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини