98 населени места в Югоизточна България са без ток

  • 08 февруари 2012 14:48

  • 688
  • 0
98 населени места в Югоизточна България са без ток
© Булфото

Без електрозахранване към момента са 98 населени места в Югоизточна България, съобщават от ЕВН България.

Вследствие на продължаващите тежки зимни условия нови аварии са възникнали в областите Ямбол и Бургас, като в големите населени места електрозахранването е нормално.

Обилният снеговалеж в тези райони, съпроводен от бурен вятър, са довели до силно обледяване на електропроводите, а на много места и до скъсване.

В област Ямбол от днес сутринта без електричество са 24 селища вследствие на паднали стълбове и електропроводи.

Усложнена е и обстановката в област Бургас, където от сутринта частично или напълно без ток са 41 селища, предимно в труднодостъпни райони, поради скъсани или обледени електропроводи.

В област Смолян без електричество са шест села. От ЕВН посочват, че се подобрява ситуацията в област Хасково, където в момента без ток остават 21 малки селища, предимно в района на Свиленград.

Продължава работата и за пълното нормализиране на електроснабдяването в тежко засегнатите от наводнения населени места - Харманли, с. Бисер и част от Свиленград.

В област Сливен повредите са в местността "Карандила". В област Пловдив е възстановено захранването за селата Бойково, Дедово и Езерово.

В областите Пазарджик, Кърджали и Стара Загора ситуацията е нормална като евентуални нови локални аварии се отстраняват своевременно, допълват още от електроразпределителното дружество.

Екипите на ЕВН продължават работа на място за възстановяване на електроподаването за всички населени места.

Последвайте канала на

688 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини