Лабрадорите Оби Уан и Принц застъпват на пост на "Капитан Андреево" (снимки)

  • 29 май 2018 11:24

  • 2537
  • 0
Лабрадорите Оби Уан и Принц застъпват на пост на "Капитан Андреево" (снимки)
© Агенция

Две нови митнически кучета ще се включат в борбата с контрабандата на тютюневи изделия в помощ на митническите служители. Лабрадорите Оби Уан и Принц застъпват на пост на Митническия пункт "Капитан Андреево" още през това лято, съобщиха от пресцентъра на Агенцията "Митници". Четириногите помощници, съответно на две и на една година, идват от Националния киноложки център в София.

Оби Уан и Принц вече са били в школата за обучение на митнически кучета на Агенцията "Митници" в Балчик. Обучението е под формата на игра, в която митническите кучета се приучват да разпознават миризмата на тютюневи изделия. През първия етап се тренира изграждане на екипа куче-водач. На втория етап се развиват уменията им да познават добре миризмата на тютюна. В условия, близки до реалните, те получават тестови задачи, при които трябва да намерят укритите контрабандни цигари и тютюн за пушене, уточняват от митниците.

В момента в помощ на инспекторите по внос-износ на Капитан Андреево в борбата с контрабандата на тютюневи изделия и наркотрафика са лабрадорът Порша и кокер шпаньолът Ричи. Именно Ричи бе главният "виновник" за откриването на контрабандната пратка от над 191 кг хероин на пункта през миналата седмица.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2537 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини