Обстановката в страната остава сложна

  • 08 февруари 2012 08:42

  • 4239
  • 1
Обстановката в страната остава сложна
©

Положението в цялата страна е изключително тежко. Остава бедствено положението на територията на областите Хасково, Кърджали, Шумен и общините Костинброд и Велинград.

Най-сериозна е обстановката в областите Русе, Разград, Силистра и Шумен. Там пътищата не могат да се обработват редовно заради навявания. Въпреки това се прави всичко възможно в тези райони да се доставят стоки от първа необходимост - храни, вода и лекарства.

И тази сутрин остава в сила забраната да не се движат камиони по пътищата в страната. Затворени са граничните пунктове „Капинан Андреево" и „Дунав мост", както и проходите „Златишки", „Твърдишки, ,,Върбишки", „Троянски" и Айтоски". През „Дюлински" и „Шипка" автомобилите трябва да са с вериги. Автомагистралите са отворени, като пътната настилка е заснежена и обработена.

Съветът от Агенция "Пътна инфраструктура" е да не се пътува, ако това наистина не е крайно необходимо. При нужда можете да се обадите на спешния телефон 0700 130 20 или на 112. По данни на дежурния диспечер на БДЖ „Пътнически превози" в момента всички влакове в страната се движат.

От 12.00 часа започва поетапно освобождаване на тежкотоварния трафик над 10 тона,  съобщи министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна ПавловаЛиляна Павлова Лиляна Павлова Николова е министър за Българското председателство на Съвета на ЕС 2018. Родена в Министерски съвет. Това ще стане първо от района на Видин, Монтана, Пловдив, София по определени маршрути.

Част от ограниченията ще останат, където обстановката е усложнена. Остават затворени пътищата на територията на Русе, Силистра, Разград, Шумен с изключение на пътя Шумен – Варна. Дунав мост също е затворен. В област Бургас ще се затварят третокласни пътища за почистване на сняг.

Последвайте канала на

Весела Найденова
4239 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.02.08 | 14:56

1
www.sportnamedicina.com Професионални ортези, протектори и облекло за спортисти. За всички хора, които ценят тялото си

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини