Съобщение от СДВР относно искане за провеждане на мероприятие за утре в София

  • 21 май 2018 21:21

  • 1694
  • 0
Съобщение от СДВР относно искане за провеждане на мероприятие за утре в София
©

На 21.05.2018 г. в СДВР е проведена работна среща във връзка с постъпило уведомително писмо до Столична община от Политическо обединение "Демократична България" за провеждане на масово мероприятие на 22.05.2018 г. от 18:30 часа пред сградата на Министерски съвет - протест срещу "Рестарта на проект АЕЦ "Белене" и предстоящото му гласуване в Парламента".

На срещата са присъствали представители на СО, Дирекция "Сигурност", СДВР и представител от страна на организатора.

По време на работната среща, на организатора е обяснено, че на същата дата за времето от 17:30 до 20:00 часа на пл. "Независимост" има заявено друго масово мероприятие и са му разяснени разпоредбите на чл. 20, ал. 2 от НАРЕДБА номер 1 за обществения ред и опазването на общинските имоти на територията на Столична община, а именно: "Когато са постъпили уведомления от няколко организатори за провеждането на различни прояви в едно и също време, място и път на движение преди изтичането на двадесет и четири часа от постъпването на първото уведомление, съответните органи на общинската администрация съдействат за постигане на съгласие между заинтересованите организатори за безконфликтно провеждане на планираните прояви в различно време или място. Ако съгласие не бъде постигнато, органите на общинската администрация осигуряват провеждането на обществената проява, за която е пристигнало първото уведомление."

СДВР уточнява, че в своята работа се ръководи единствено от задължението си да спазва законността и да осигурява обществения ред в столицата.

Последвайте канала на

Нора Виткова
1694 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини