"Пътна полиция" със засилени мерки и глоби за баловете (видео)

  • 21 май 2018 16:43

  • 2974
  • 1
"Пътна полиция" със засилени мерки и глоби за баловете (видео)
© Novini.bg

Във връзка с честванията на абитуриентските балове и 24 май от МВР се погрижихме за безопасността на хората по места. Проведени са срещи с ръководствата на всички учебни заведения. Това заяви началникът на отдел „Пътна полиция“ в Главна дирекция „Национална полиция“ комисар Бойко Рановски на брифинг по повод мерките за безопасност по време на абитуриентските балове. 

"Извършени са проверки на местата, където ще се чества, както и в увеселителните заведения. Няма да се допускат лица с агресивно поведение, употребили наркотици и алкохол, както и с оръжия", заяви още той.

"Имаме информация за организирани екскурзии на деца, където ще бъдат извършени проверки. Няма да се допуска ескалация на напрежение. През месец май започва полицейска акция "Абитуриенти", която е с цел да се осигури безопасност на завършващите. На места където има голям брой празнуващи и заведения ще има полицаи. Ще има засилени проверки за употреба на алкохол и наркотици", разкри още Рановски.

"Всички нарушители на пътя ще бъдат заснемани с пътните мобилни камери. В големите градове ще има достатъчно регулировчици на пътя, дали сме оказания на всички области. Призоваваме, ако завършващите употребяват алкохол да използват таксита или лица, които не са под въздействие на алкохол за шофьори", апелираха от "Пътна полиция".

"Миналата година имаше над 400 нарушения на пътя само от абитуриенти. Надяваме се и тази година да няма загинали по време на баловете и завършващите да са станали малко по-разумни. 50 лева глоба за водач, който превозва пътници седящи на прозорците и таваните на автомобилите. 50 лева ще е и глобата за пътник, който се вози без колан", заяви още по темата Бойко Рановски. 

"Във връзка с празниците и баловете по отношение на частните охранителни фирми, които охранят учебните заведения и местата за забавление има обмен на информация. Те са в готовност да ни предават информация за нарушения по места. Във влаковете и други подвижни средства ще има засилен контрол. Силен контрол ще има и против оръжия и други взривни устройства. Между 500 и 2000 лева ще е глобата за подобна неправомерна употреба. Наши служители ще контролират тези процеси", завърши темата главен инспектор Георги Георгиев.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
2974 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини