94 населени места са без ток в Югоизточна България

  • 07 февруари 2012 18:12

  • 938
  • 0
94 населени места са без ток в Югоизточна България
©

Към 17:00 ч. без електрозахранване остават 94 населени места в Югоизточна България, съобщиха от електроразпределителното дружество.

Към 17.00 ч. с възстановено електроподаване са над 160 населени места в Югоизточна България. В област Кърджали, където беше обявено бедствено положение, има значително подобрение – към този час без захранване остават 10 малки села и махали в района на Крумовград, след като бях 49 по-рано през деня.

Подобрена е и ситуацията в силно засегнатите от зимната стихия и наводнения област Хасково – общо 11 селища са все още с нарушено електроснабдяване. Допълнителни усилия се полагат от екипите на дружеството и за наводнените райони в областта. Към момента е подобрена и обстановката в област Смолян, където без ток са 13 населени места, основно в района на общините Смолян и Баните.

В голяма степен е нормализирана систуацията в областите Пловдив, Пазарджик и Стара Загора. В област Пловдив без ток остават три малки населени места, предимно в планински райони, в област Пазарджик – две, в област Стара Загора - също две.

В следобедните часове проблеми в електрозахранването възникнаха в области Ямбол и Бургас. В област Ямбол има 23 населени места без електричество поради силния вятър и снеговалеж. На някои места има и счупени стълбове. В област Бургас 30 села към момента са с нарушено електроподаване.

Последвайте канала на

Десислава Станева
938 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини