В община Шумен няма да се обявява бедствено положение

  • 07 февруари 2012 17:11

  • 815
  • 0
В община Шумен няма да се обявява бедствено положение
©

Обстановката в община Шумен е тежка и сложна, но няма основания за обявяване на бедствено положение, заяви в края на заседанието на Общинския щаб за координация на спасителните и неотложни аварийно-възстановителни работи, кметът Красимир Костов.

Няма селища без ток и вода. Постоянно се почистват пътищата до Пети километър и към кв. „Макак”, защото там се образуват навявания.

Градските автобусни линии се изпълняват с изключение на тази до с. Царев брод, не се движат междуселищните линии в северната част на областта. Запасите от гориво са за шест дни. Общинската фирма „Паркинги, гаражи, благоустройство”, отговаряща за почистване на второстепенните улици в града, вече е изразходвала 50 000 лв., от планираните за цялата 2012 година 112 000 лв.

Няма опасност от преливане на 14-те язовира в община Шумен. 12 от тях са общински, има и по един държавен – яз. „Шумен”, и частен – яз. „Лозево”. Всички те са инспектирани, като няма опасност от преливане.

Три са потенциално опасните язовири – „Дибич”, „Белокопитово” и „Салманово”. Изпускателният кран яз. „Дибич” е отворен и той прелива нормално, а кранът на яз. „Салманово” е отворен от няколко години. Кметовете на селата докладват за нивото на язовирите, наблюдава се и р. Камчия в районите на селата Мараш, Салманово и Ивански.

Седем бездомници са настанени в Кризисния център в Шумен. 30 деца от с. Студеница, които са били предиобед на училище в СОУ „Трайко Симеонов”, ще пренощуват в Шумен. 26 от тях са настанени при роднини, а четири – в Дом „Детелина”. До края на седмицата всички училища в общината няма да провеждат занятия. Една детска ясла е била без парно, но проблемът е решен. Изготвен е списък с пациентите на хемодиализа и родилките с термин до края на март.

Последвайте канала на

815 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини