Силна буря с градушка причини бедствие в Плевен (видео)

  • 15 май 2018 18:03

  • 18752
  • 1
Силна буря с градушка причини бедствие в Плевен (видео)
© Pixabay

Буря и градушка се изсипаха около 17.00 часа в Плевен. По време на валежа, който е продължил около 20 минути, ледените късове нанесоха големи щети.

От силния вятър са били откъснати ламаринени покриви в центъра на града, съобщава МВР.

Засега няма данни за пострадали хора.

На дежурния телефон на Общината има множество сигнали за паднали дървета и изпочупени клони. Движението в града е затруднено, повечето автомобили са спрели заради намалената видимост.

В регионалната дирекция на пожарната са получени около 70 сигнала за паднали дървета, електрически стълбове и покриви. Мобилизирани са всички екипи на пожарната в различни дейности за отстраняване на последствията. Създадена е организация при необходимост да бъдат изпратени допълнителни сили и средства от съседни области.

Гръмотевична буря със силен вятър и градушка се разрази следобед, около 15:30 часа на територията на област Враца, в района на община Бяла Слатина. В оперативния център на пожарната служба са получени около 20 сигнала за паднали дървета, електрически стълбове и покриви.

Екипите на ПБЗН извършват дейности по отстраняване на последствията. За момента няма данни за пострадали граждани. Обстановката се нормализира.


Последвайте канала на

Мая Йорданова
18752 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини