Държавата отпуска по 10 хил. лв. за всички загинали при наводненията

  • 07 февруари 2012 16:28

  • 885
  • 1
Държавата отпуска по 10 хил. лв. за всички загинали при наводненията
©

Държавата ще отпусне по 10 000 лева за всеки загинал при наводненията, а за справяне с последиците от бедствието ще бъдат заделени общо 1 млн. лв. Това заяви вътрешният министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, който ръководи спасителният щаб.

Наводнението на харманлийското село Бисер и в област Хасково вчера взе осем жертви. Стотици останаха без подслон, след като се скъса стената на язовир "Иваново" и това доведе до преливане на реки в региона. Социалните служби вече обявиха, че ще платят по 325 лв. на пострадалите от Бисер, а пощите започнаха по-ранно изплащане на пенсиите на жителите на селото.

В памет на загиналите правителството обяви утрешния 8 февруари за национален ден на траур.

Малко след 14 ч. днес Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа заедно с президента Росен Плевнелиев, еврокомисаря Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование, земеделският министър Мирослав Найденов и военния Аню Ангелов пристигнаха в бедстващия свиленградски квартал Гебран, за да се запознаят с обстановката.

С бронетранспортьор петимата обиколиха наводнените улици в квартала, където живеят близо 1300. Мястото е почти напълно залят от водите на река Марица, които на места достигнаха 1.8 метра. Близо 90 души бяха евакуирани с помощта на водолази и тежка техника.

Нивото на река Марица, която заля града, вече е спаднало с около 80 см и стигнало 3.20 метра. В 23-те села на общината няма вода заради авария на помпите. Родилката от село Равна гора, която беше изведена сутринта с БТР, е превозена до свиленградската болница, където роди момченце.

По-рано през деня министрите Цветанов и Найденов и еврокомисарят Кристалина ГеоргиеваКристалина ГеоргиеваКристалина Иванова Георгиева е родена на 13 август 1953 година в София. Средното си образование посетиха пострадали от наводненията оранжерии за домати в град Любимец. След това министър Найденов увери, че Областната и общинската служба "Земеделие" ще опишат щетите на всички земеделски производители в района и те ще бъдат компенсирани.

Последвайте канала на

885 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2012.02.07 | 17:35

1
Те и останалите от нас ще ни изчакат първо да загинем, а после ще ни плащат пенсиите.

Добави коментар

Водещи новини