Столичната община няма да плати на почистващите фирми - не си свършили работата

  • 07 февруари 2012 15:29

  • 1357
  • 4
Столичната община няма да плати на почистващите фирми - не си свършили работата
©

Столичната община няма да плати за почистването на четири района в София заради неизпълнени ангажименти от фирмите по чистотата днес. Това каза пред журналисти кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска.

По думите й за квартали в районите "Триадица", "Лозенец", "Овча купел" и "Красно село" може да се приеме, че има повече от допустимото петпроцентно неизпълнение на заложените ангажименти по зимното почистване на фирмите.

На почистващата общинските пътища в район "Нови Искър" фирма също няма да се плати заради неизпълнени ангажименти, обясни кметът.

Фандъкова обясни, че за да се пробие път до селата в района, се е наложило да се ползва техника от "АЕС-Х" и "Чистота-Искър", на които ще бъде платено.

Възможно е в следващите дни част от почистващите фирми да имат известен недостиг на реагентите за обработването на пътните платна срещу заледяване. Едно от дружествата чака пратка от смески от Русе, а пътищата там днес са затворени, другото дружество трябва да прекара товарните автомобили през магистрала "Тракия", където в момента е забранено движението на камиони.

На почистващите фирми в София няма да бъдат платени 400 хиляди лева от общо 2,8 млн. лв., които са за зимното почистване на 25, 26 и 27 януари, каза още Фандъкова.

До 25 януари пък общината е платила общо 6,5 млн. лв. за снегопочистването през януари и миналия декември.

Общата стойност на дейностите по зимното почистване, предвидена в тазгодишния бюджет, е близо 13 млн. лв., като по думите на кмета е възможно пренасочването на средства от други дейности по чистотата, ако това е необходимо.

Удържаните средства на фирмите са главно заради неизпълнението на ангажиментите по зимното почистване в районите "Младост" и "Овча купел", както и на част от спирките на градския транспорт.

Последвайте канала на

БТА
1357 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
аси

2012.02.20 | 22:03

4
якооооооооооо
Angelhell

2012.02.12 | 17:07

3
Ами да дойде и да види как е "почистено" в кв. Драгалевци, Бояна, Симеоново. За пореден път се убеждавам, че ние сме ценни само когато има избори. Но нищо, ще дойдат следващите избори и тогава ние ще платим на който каквото му се полага.
бай Уй

2012.02.10 | 01:45

2
Сакън,чорбарите няма да имат средства за чалга и стимуланти...

2012.02.10 | 01:45

1
Сакън, един слуга на Борисов няма да плати на друг слуга на Борисов...

Добави коментар

Водещи новини