Майката на Боян Петров: Той е там, където се чувства най-свободен

  • 14 май 2018 20:01

  • 36206
  • 2
Майката на Боян Петров: Той е там, където се чувства най-свободен
©

Семейството на Боян Петров не спира да се надява, че той ще бъде открит жив. Най-важното, което Ангелина Петрова искала да даде на сина си още от малък, е свобода. И това й дава сили сега – че той е там, където се чувства най-свободен.

„Винаги първите ми думи бяха – ти можеш да правиш каквото пожелаеш, защото ти вярвам, че ще го направиш добре и поемаш всичките отговорности”, каза майката на алпиниста пред БТВ.

Сестра му Александра Петрова разказва, че дните в очакване минават трудно. „Ставаме с надежда... лягаме с плач и чакаме утрешния ден, че той ще бъде намерен. И така минава денят, и не знам докога. Все още има надежда и ако можга, ще я дам на всички българи тази надежда, въпреки че наистина времето говори друго. Трябва да се вярва в нещо. Има някаква сила някъде, колкото и да отричат, за мен я има, съществува. Особено, ако Боян оцелее, си мисля, че я има".

За последно се чули преди заминаването му. „Каза, че не му се тръгва, защото тук всичко цъфтяло и чуруликали птичките, а той щял да ходи по снеговете. И аз му казах – ти така си обичаш, да ти е студеничко, и той каза: "Всъщност, да", споделя сестра му.

"Не може да си готов за най-лошлото, докато не го обявят, или края на акцията. Но трябва да сме реалисти, защото все пак без инсулин не знам как ще изкара. Не знам… Не съм готова... Не мога да го дам още... Той е нужен на всички", казва сестрата.

Семейството се надява издирването на Боян да продължи.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
36206 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини