Ремонтират с близо 2 млн. лв улица "Марица" в Благоевград

  • 14 май 2018 16:27

  • 1410
  • 0
Ремонтират с близо 2 млн. лв улица "Марица" в Благоевград
© Булфото (Архив)

Кметът на Благоевград Атанас Камбитов постави символично начало на дейностите за обновяване на улица "Марица" в града.

Официални гости на събитието бяха евродепутатите Андрей Новаков и Емил Радев, народният представител Даниела Савеклиева, областният управител Бисер Михайлов, екипът по проекта, граждани.

"Стана традиция представители на Европейския парламент да присъстват на първите копки по проекти в Благоевград. Вярвам, че това ще продължава и занапред. Реализираме поредния обект по проект "Благоустрояване на градската среда". Само преди няколко дни направихме първа копка за въвеждане на мерки за енергийна ефективност и на сградата на общината. Така ще бъде до края на есента, до момента, в който обхванем заложените 44 млн. лева по Оперативна програма "Региони в растеж".

Проектът предвижда и подмяна на водопровод и канализация. Това е много важно, защото жителите в района постоянно имат проблем заради аварии на ВиК мрежата", каза Камбитов и пожела строителите да се справят качествено и в срок.

Обектът "Благоустрояване на улица "Марица" в участъка от бул. "Св. Димитър Солунски" до ул. "Иван Михайлов" е част от мащабния проект "Благоустрояване на градска среда" , съфинансиран от Европейския съюз чрез Европейския фонд за регионално развитие.

Общата стойност на безвъзмездната финансова помощ е в размер на 13 149 400 лв, а стойността на обекта е 1 827 857 лв.

Предвиждат се обновяване на надземната и подземна улична инфраструктура, създаване на комфорт при пътуването и добро отводняване на улицата, подобряване на сигурността, безопасността и енергийната ефективност чрез ремонтиране на тротоарните настилки и изграждане на ново енергоспестяващо улично осветление, освобождаване на зони за паркиране за жителите и гостите на Благоевград, облагородяване на зелените площи.

Последвайте канала на

БТА
1410 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини