Фандъкова: Грижата за зелената система на София е важна задача (видео)

  • 14 май 2018 10:30

  • 3361
  • 3
Фандъкова: Грижата за зелената система на София е важна задача (видео)
© Novini.bg

Грижата за зелената система на града, нейното развитие и модернизиране е важна наша задача.

Това коментира столичният кмет Йорданка Фандъкова по време на брифинг в Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

На пресконференцията присъстваха и министър Николай Нанков, както и заместник-министър Деница Николова. Двете страни днес подписаха договора за възстановяване на представителната част на Западния парк.

По думите на Фандъкова проектът е част от усилията на Столична община за по-добри среда на живот и отдих на софиянци, както и при борбата с мръсния въздух.

Според плановете в рамките на проекта предстои да се ремонтират 54 декара. Облагородяването включва, както подмяна на осветлението и монтиране на камери, така и отварянето на вход откъм район Люлин. Включва се още подмяна с различни видове настилки.

„Ще има всички видове настилки, характерни за парковите пространства“, посочи кметът на София, като допълни, че ще се запази архитектурното оформление.

По думите й грифажа по отношение на сигурността е сериозно залегнала в проекта.

„Следващите седмици може да стартираме реалното строителство“, посочи Фандъкова, коментирайки, че проектът е със срок на изпълнение 10 месеца.

„Това е третият договор, който се подписва по Оперативна програма „Региони в растеж““, посочи Фандъкова.

Според регионалния министър Николай Нанков днешният ден е отново ключов.

„Отново важен проект, ключов проект. Говорим все пак за облагородяване на една от най-важните зелени части на Западния парк“, коментира министърът.

По думите му това са изключително важни и необходими мерки, като две са основните паркови пространства в програмата на Столична община – „Заимов“ и „Западен парк“.

„Столична община с бързи и добри темпове е основен наш бенефициент“, заяви Нанков.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
3361 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини