Търсят най-добрия млад шофьор на България

  • 11 май 2018 11:24

  • 1631
  • 0
Търсят най-добрия млад шофьор на България
©

Отдел „Пътна полиция“ при Главната дирекция „Национална полиция“ е партньор в конкурса „Най-добър млад шофьор в България“. Той се организира за първи път у нас по инициатива на FIA и Съюза на българските автомобилисти, съвместно с представители на държавата, неправителствения сектор и бизнеса.

Уменията на младите водачи ще бъдат изпитани утре на писта „Дракон“ в пловдивското село Калояново. Стартът на състезанието ще бъде даден от 10 часа, а награждаването е предвидено за 15 часа. По регламент в него участват млади водачи на възраст от 18 до 26 години, които нямат наложени наказания по Закона за движение по пътищата. То се провежда в два кръга. Първият вече приключи, в него всеки, изявил желание за участие, трябваше да реши тест с въпроси от ЗДвП. Той бе успешно преминат от 30 кандидати, които утре ще мерят сили във финалната надпревара и трябва да демонстрират уменията си на пътя, оказване на долекарска помощ и технически познания за автомобила. Най-добре представилият се ще бъде обявен за Най-добър млад шофьор на България и получи като награда една година безплатно шофиране на чисто нов автомобил.

Подобно състезание тази година ще се проведе в Словения, Чехия и Словакия, а за пръв път инициативата е била проведена миналата година в Словения.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1631 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини