В Разград пак търсят най-красивите тераси, градини и дворове

  • 10 май 2018 14:07

  • 1525
  • 0
В Разград пак търсят най-красивите тераси, градини и дворове
© Pixabay

В община Разград отново ще търсят най-красиво оформената градинка, двор и тераса. Началото на конкурса "Да на красотата", организиран от Федерацията на жените и общинската администрация бе обявено днес от зам.-кмета Галина Георгиева и председателя на неправителствената организация Любка Стоянова.

Участниците в традиционното вече издание на инициативата ще се състезават за естетика и оформление в категориите за най-красиво зацветена тераса или двор на жилище в Разград; най-красив двор на заведение за обществено хранене; най-красив двор на детска градина или училище, най-добре поддържани и зацветени площи пред фирми или офис най-красиво зацветен и поддържан двор в населено място. Желаещи да участват в инициативата могат да подават заявки в общината или на телефона на председателя на Федерацията.

През юли и септември комисия под председателството на Галина Георгиева ще обходи обектите на заявилите участие и ще определи победителите в различните категории. Награждаването ще бъде в началото на благотворителния концерт на Федерацията на жените по случай Деня на християнското семейство - 21 ноември.

Стоянова обясни, че идеята на конкурса е да се насърчи инициативността на хората в поддържането на зелена, цветна и чиста градска среда. Тя отбеляза, че участниците в миналогодишното издание на надпреварата са били над 70, а отличените в различните категории близо 30. Зам.-кметът Галина Георгиева коментира, че "Да на красотата" е една от най-хубавите инициативи, в която участва, защото е свързана с оценяване на труда и старанието на хората да създават уют и красота.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1525 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини