Почти цял квартал в Свиленград е залят от река Марица

  • 07 февруари 2012 11:43

  • 3936
  • 0
Почти цял квартал в Свиленград е залят от река Марица
© Булфото

90 души са евакуирани до момента от наводнените си домове в квартал Гебран в Свиленград, съобщиха от общинската администрация.

Те са настанени по хотели в града и в Дневния център за хора с увреждания, а болните - в МБАЛ - Свиленград. Няма жертви или изчезнали хора. Почти целият квартал Гебран  е залят от водите на река Марица. Наводнени са и къщи на крайбрежните градски улици „Граничар" и „Крайречна".

През нощта се наложи спиране на тока в засегнатия квартал. Има вода, но с намалено налягане.

В определения пункт - НУ „Христо Попмарков" продължава приемането и настаняването на хора от наводнените райони.

Нивото на реката е спаднало с около 80 см в някои участъци между стария и новия мост и около 10.00 ч. днес се задържа на 3,20 м. Необходимо е по-голямо спадане на нивото, за да започне оттичане на прелялата вода.

Наводнен и непроходим е пътят между кв. Гебран и кв. Кап. Петко войвода.

В  23-те села на общината няма вода, организирана е доставка на прясна вода с водоноски на армията.

Поради снежни бури нямаше ток в селата Пъстрогор, Левка, Мустрак, Равна гора, Момково, но вече е възстановено електроподаването от  екипи на електроразпределителното дружество.

Родилка от село Равна гора е изведена с 4 машини на общината от заснежения район на селото и е превозена до свиленградската болница.

Със съдействието на местни фирми е осигурена  храна и топъл чай на екипите на армията, на Гражданска защита, на противопожарната служба и на общината, които повече от едно денонощие са ангажирани с тежката ситуация.

Последвайте канала на

Весела Найденова
3936 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини