Зам.-министърът на транспорта потвърди пълната подкрепа на правителството за транспортния бранш у на

  • 10 май 2018 08:44

  • 821
  • 1
Зам.-министърът на транспорта потвърди пълната подкрепа на правителството за транспортния бранш у на
© Кадър БНТ

Заместник-министърът на транспорта Ангел Попов и Ангел Траков, председател на Съюза на международните превозвачи, коментираха в сутрешния блок на БНТ подкрепата, която правителството оказа на транспортния бранш у нас за новия пакет за мобилност.

Припомняме ви, че подкрепата стана ясна след среща на представители на сектора с премиера Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г.

Новите правила заплашват с фалит българските фирми, твърдят превозвачите и заради това от бранша са готови да излязат на протести на 16 и 17 май, когато в София ще се състои срещата на върха ЕС - Западни Балкани.

Според зам.-министър Попов трябва да се намери компромисен вариант. „От първи януари, когато приехме ние председателството имахме много сериозни амбиции да привършим този пакет в посока положителна за нашите превозвачи. Предоставили сме изключително много документи, доказващи разликата между френските и немските транспортни фирми, разликата между българските и румънските транспортни фирми. Предоставихме информация колко хора се занимават в този сектор, колко семейства са ангажирани с това, колко моторни превозни средства“, заяви той.
Попов поясни, че преговорите са много трудни и държавите са разделени на два лагера. „Твърдо сме застанали зад българските превозвачи, ще ги защитим докрай, подчерта зам. - министърът на транспорта.

Ангел Траков от своя страна също потвърди пълната подкрепа, която получава транспортният бранш от правителството. Той напомни, че е имало „едно "теглене" на европейските фирми точно от транспорта“. „Те получиха най-доброто от цялата верига - спедицията и логистиката, а тежкото остана за нас българите, румънци, поляци, чехи. Сега се наблюдава точно обратното, има голям интерес към транспoрта, а не съм убеден, че те могат да го вършат така, както ние го вършим“, каза председател на Съюза на международните превозвачи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
821 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини