Близо 480 младежи от Габрово участваха в обучение на тема „Рисковете от шофирането под въздействие н

  • 09 май 2018 15:59

  • 1551
  • 0
Близо 480 младежи от Габрово участваха в обучение на тема „Рисковете от шофирането под въздействие н
© Пресцентър МВР

Образователният модул, в чиято основа е заложена темата за рисковете при употребата на психотропни вещества, стартира в началото на октомври м.г. в Габрово, като в рамките на учебната 2017/2018 година обучението обхвана общо 476 единадесетокласници и дванадесетокласници.

Представители на общинския съвет по наркотични вещества, съвместно със служители от сектор „Пътна полиция“ към ОДМВР – Габрово, проведоха поредица срещи за повишаване на информираността на младежите. Това съобщиха от пресцентъра на МВР.

В рамките на часовете на класа инспектор Диян Боев от сектор „Пътна полиция“ и специалистите от Община Габрово запознаха учениците с промените в способността за разумна преценка и безопасно шофиране, до които води употребата на алкохол и различните видове психоактивни вещества, и с последиците за водачите, извършили такива нарушения.

Младежите получиха компетентна информация и имаха възможност да обсъдят със специалистите всичко, което ги интересува по важната тема за влиянието на различните психоактивни вещества върху познавателните способности, уменията за реакция и за шофиране, и т.н.

Превантивната програма, целяща ограничаване на рисковото поведение на младежите, свързано с шофиране след употреба на наркотични вещества, е одобрена от Националния център по наркомании и Министерство на образованието и науката.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1551 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини