Започна изграждането на тухлите за Стената на надеждата (снимки)

  • 03 май 2018 15:54

  • 2531
  • 2
Започна изграждането на тухлите за Стената на надеждата (снимки)
© Булфото

От днес до 20 май софиянци и гостите на столицата могат да се включат в изграждането на тухли и в надписването на послания за Стената на надеждата.

В подлеза до църквата "Св. Петка Самарджийска" е изградена римска работилница за керамика, където всеки може да напише своето послание за бъдещето на континента върху суровата глинена тухла и да постави на картата на Европа своят надпис. За децата и техните придружители има на разположение и грънчарско колело, на което майстор керамик демонстрира и обучава желаещите да се научат да правят керамични съдове.

"Градовете са паметниците на човешките мечти. Тук, при един от най-древните корени на европейската цивилизация, пред руините на антична Сердика, виждате следите от две хиляди години история и култура, две хилядолетия духовен и материален прогрес. Тези старинни улици все още помнят човешките стъпки, тези сгради все още пазят топлината на хората, познали тук радост и скръб, раждане и смърт, войни, разрушения и ново възраждане. От грубите ръце на онези безименни строители, които от кал и вода градяха своите мечти, от същата глина, от която са изпичали тухлите на нашия древен град, нека положим основите на един по-справедлив свят, да построим светъл дом за нашите деца", приканват организаторите, цитирани от "Булфото".

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2531 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
За лудите...

2018.11.15 | 19:52

2

Луд умора няма.ЗА ИДИОТСКИ НАЧИНАНИЯ -ОЩЕ ПО МАЛКО.

гост

2018.05.04 | 11:08

1
Как пък неможем да измислим нещо оригинално.... Все копираме някой или нещо !!!

Добави коментар

Водещи новини