Кастрират безплатно дворните домашни кучета в София

  • 03 май 2018 15:35

  • 836
  • 0
Кастрират безплатно дворните домашни кучета в София
© Pixabay

От днес Столична община, чрез ОП "Екоравновесие", започва за трета поредна година кампанията за безплатно кастриране на дворни домашни кучета, съобщиха от общината.

В рамките на инициативата, домашните животни ще бъдат кастрирани, чипирани, обезпаразитени и ваксинирани срещу бяс. За максимално улеснение на стопаните, ще бъде осигурен и безплатен транспорт за транспортирането на кучетата от и до общинската ветеринарна клиника "Връбница", допълниха от Столична община.

"С тази кампания се обръщаме към собствениците на дворни домашни кучета, предоставяйки им една наистина уникална цялостна безплатна услуга. Ползите за домашните кучета - както здравословните, така и социалните - са безспорни. За нас като община и като институция, която се грижи за безстопанствените кучета, тази кампания е особено важна и поради това, че дворните домашни кучета са един от сериозните източници на нежелани популации от кученца, които след раждането са изоставяни на улицата". Това е казал зам.-кметът по Околна среда в СО Йоана Христова.

От 2016 г. през безплатната манипулация са преминали близо 1000 кучета. През 2018 г. кампанията ще продължи до края на годината, посочиха от общината.

Всички желаещи да включат кучетата си, могат да заявят това на телефон 02/9314160 или на адрес: www.ecoravnovesie.com.

Последвайте канала на

Десислава Станева
836 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини