КЕВР с извънредна проверка заради честите аварии по водопроводната инфраструктура на "ВиК Добри

  • 03 май 2018 14:39

  • 1145
  • 0
КЕВР с извънредна проверка заради честите аварии по водопроводната инфраструктура на "ВиК Добри
© Pixabay

По повод медийни публикации за зачестили аварии по водопроводната инфраструктура на "ВиК Добрич" АД, заради които голям брой жители на града, обществени и здравни заведения периодично са с нарушено водоподаване, председателят на Комисията за енергийно и водно регулиране /КЕВР/ Иван Иванов изиска от ръководството на ВиК дружеството да предостави на Комисията информация за причините за авариите и предприетите мерки, съобщиха от регулатора.

Съгласно Общите условия на дружеството, нарушеното водоподаване накърнява правата на потребителите за качество на предоставяните водни услуги и е предпоставка за възникване на социални и здравни рискове, уточниха от КЕВР.

В 3-дневен срок "ВиК Добрич" АД трябва да представи на Комисията анализ на причините за нарушеното водоснабдяване, информация за предприеманите мерки и точен разчет за сроковете, в които ще бъдат реализирани мерките за нормализиране на ситуацията, допълниха от регулатора.

След получаване на цялата искана информация КЕВР ще изготви доклад от извършената проверка, който ще бъде публично обявен. При констатирани нарушения от страна на "ВиК Добрич", Комисията ще предприеме предвидените в нормативната уредба административно-наказателни мерки, се посочва в съобщението.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1145 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини