Обвързват отпускането на европари с принципите на правовата държава

  • 02 май 2018 17:00

  • 1792
  • 4
Обвързват отпускането на европари с принципите на правовата държава
© Getty Images/Guliver

Отпускането на пари от европейските фондове ще бъде обвързано със спазването на принципите на правовата държава. Това обяви председателят на Европейската комисия Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето при представянето на следващата многогодишна финансова рамка.

Предлагаме да подсилим връзката между европейския бюджет и правовата държава. Това е предварително условие за добро икономическо управление. Ето защо ние предлагаме нов механизъм, с който да се защити бюджета от рисковете, свързани с недостатъчното прилагане на закона. Нямаме предвид конкретни държави, но това е важен аспект на нашата архитектура, заяви Юнкер.

Очаквано - в проекта се предлага намаляване на средствата от кохезионните фондове и за земеделие. Ще има повече пари за отбрана и сигурност. Предлагат се и специални инструменти за държавите, които искат по-бързо да сближат икономиките си с тези на страните от еврозоната.

В края на изказването си Жан-Клод ЮнкерЖан-Клод ЮнкерЖан-Клод Юнкер е люксембургски политик. Жан-Клод Юнкер е роден на 9 декември 1954 година в градчето отправи послание към Съединените щати, като поиска пълно и безусловно изключване на Европейския съюз от налаганите мита върху алуминия и стоманата.

Всичко опира до отговорността на Съединените щати. Ние не можем да преговаряме, когато ни ограничават, заяви още председателят на ЕК, цитиран от БНР.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1792 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2018.05.09 | 13:34

4
ЗАПАДНИЯ ТОТАЛИТАРИЗЪМ! ЩЕ НИ ДАВА НАШИТЕ ПАРИ СРЕЩУ ПОДЧИНЕНИЕ?

2018.05.09 | 13:34

3
Унищожиха ни икономиката, сега като на гладно куче ще ни подават кокалче срещу безпрекословно подчинение!

2018.05.02 | 19:18

2
ЕС ще дава пари като станем правова, неседесарска държава, но щ плащаме на ЕС както до сега.

2018.05.02 | 19:18

1
европейски бюджет и ;правото на цезар; ??? или да извадим от хладилника на европееца , за да има за бюрокрацията

Добави коментар

Водещи новини