В Русенско отнеха 10 шофьорски книжки за няколко дни

  • 02 май 2018 15:00

  • 2247
  • 0
В Русенско отнеха 10 шофьорски книжки за няколко дни
©

До момента в хода на полицейската операция екипите на Пътна полиция в Русенско са връчили близо 40 електронни фиша, на 10 водачи са отнети свидетелствата за управление на моторно превозно средство, трима са установени да шофират автомобили без задължителната застраховка „Гражданска отговорност“, установени са още 15 други нарушения, за които са съставени съответните актове или са наложени глоби по фиш.

Операцията на пътните полицаи продължава до 6 май. Провеждат се и проверки съвместно със служители на Агенция „Пътна инфраструктура“, които следят за винетки.

От Пътна полиция напомнят на водачите, че от 21 януари 2017 г. в чл. 171, ал. 1 има е в сила нова точка „д“, според която е предвидена принудителна административна мярка - временно отнемане на свидетелството за управление на моторно превозно средство (шофьорска книжка) на водач, който управлява моторно превозно средство с наложено наказание глоба, незаплатена в срока за доброволно заплащане. В такава ситуация свидетелството се отнема до заплащане на дължимата глоба. Това може да стане по два начина – онлайн от сайта на МВР или в офис на банка.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
2247 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини