Илияна Йотова: Младите са строителите на силна и демократична България

  • 27 април 2018 17:21

  • 1586
  • 2
Илияна Йотова: Младите са строителите на силна и демократична България
© Президентство

„Вие сте възрожденците на днешния ден. Вие сте строителите на съвременна и свободна България, силна и демократична държава, в която всички сме равни, както ни завеща Апостолът на свободата.“

С тези думи вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , приветства участниците в третата регионална среща на клубовете „Млади възрожденци“, която се проведе в град Сливен, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. Движението, което е под почетния патронаж на вицепрезидента е инициатива на Общобългарския комитет „Васил Левски“, a броят на клубовете „Млади възрожденци“ в област Сливен е 83.

В колкото повече места в България посеете семенцата на любовта към род и Родина – това ще е гаранция, че ще ни има като нация“, с тези думи вицепрезидентът се обърна към Васил Василев, председател на Общобългарския комитет „Васил Левски“. Според вицепрезидента днес, когато разделителните линии помежду ни се множат, се нуждаем като държава от ревностни пазители на българското и патриотични инициативи.

„Най-важната ни мисия като държава е да възпитаме децата си в ценности – общобългарски и общочовешки“, изтъкна вицепрезидентът. „Днес, когато зачестяват опитите за пренаписване на историята, когато националните ни герои без свян се използват за политическа употреба е особена важна ролята на родолюбците, на съвременните будители – учители и родители“, подчерта Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

Пред препълнена зала, в която се бяха стекли хора от цялата област Сливен ученици рецитираха заветите на Левски и стихове за Апостола. Представена бе постановка „Моят Левски“ по сценарий на ученичка от Профилирана гимназия с преподаване на западни езици „Захарий Стоянов“. Христина Богданова – родственица на Васил Левски разказа за живота и делото на Дякона.

На срещата на „Младите възрожденци“ присъстваха кметът на община Сливен Стефан Радев, зам. областният управител Димитринка Петкова и началникът на регионалното управление на образованието Бисерка Михалева.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1586 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
mp

2018.04.27 | 20:49

2
iotova vav deistvie i kakto vinagi nepodgotvena a g-jo ti naviarno govorish za mladite pensioneri tce inace mladi hora. niama.
месара

2018.04.27 | 20:48

1
с тия комунистически лозунги ,........ вие сте строителите на нова България ,където всички ше сме равни ,.................. ли ше строите отново ДЪРЖАВА бе другарко йотова ? ами нали вие комунистите я разрушихте !

Добави коментар

Водещи новини