Започна реконструкцията на главната търговска улица в Банско

  • 17 април 2018 12:09

  • 705
  • 0
Започна реконструкцията на главната търговска улица в Банско
© Булфото (Архив)

Започна реконструкцията на главната търговска улица в Банско. Това е втори етап от ремонта на ул. „Пирин”, съобщиха от пресцентъра на общината.

Първият етап бе в участъка между пл. „Никола Вапцаров” и пл. „Възраждане” и се реализира през 2016 г. Тогава бе спазен архитектурно-художествения стил, по който е оформена централната градска част. Вторият етап обхваща отсечката между пл. „Възраждане” и ул. „Отец Паисий”.

Целта на проекта е да се реконструира подземната водоснабдителна и канализационна мрежа, както и настилките на улицата и уличното осветление, за да се създаде един успешен модел на транспортно успокоена зона в този участък.

Съществуващата асфалтова настилка с каменни тротоари ще бъде подменена с гранитни и мраморни плочи в съответствие с историческата структура и градски елементи.

Основно внимание се отделя на пространството в източната част при входа към църквата „Света Троица“ и къщата музей „Неофит Рилски”.

„Изграждането и на двете улици ще приключи до началото на активния летен сезон в Банско, когато Банско ще посрещне своите гости с още по-атрактивна визия на централната градска част” заяви кметът Георги Икономов.

Последвайте канала на

Веселина Спасова
705 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини