14-годишен е сред сериозно пострадалите в катастрофата с бус на АМ "Тракия"

  • 15 април 2018 13:46

  • 18786
  • 1
14-годишен е сред сериозно пострадалите в катастрофата с бус на АМ "Тракия"
© Булфото/Архив

Един от тежко ранените след катастрофата с бус на магистрала "Тракия" вчера следобед е на 14 години, съобщи bTV. Той е с политравма и лекарите в Ямбол се борят за живота му.

Момчето учи в село Дражево до Ямбол, вчера отишъл да помага на майка си. Майката също е в болницата, но без опасност за живота.

Бус с работници се преобърна вчера на магистралата 297 км в посока София. Двама загинаха на място, а най-малко девет души са ранени. Шофьорът е задържан за 24 часа.

Един от загиналите пък е съпруг на жената, която в момента се бори за живота си в окръжната болница в Бургас. Имат 10 деца.

Хората, пътували в буса, са наемници на шофьорите – баща и син, всички са от село Хаджидимитрово. Всеки ден с два буса извозвали хората на поле с лавандула до Бургас. Плащали им по 17 лв. на човек.

Хората твърдят, че бусовете винаги са били препълнени, снощи също – поне с 15 души.

Всички смятат, че шофьорът трябва да поеме отговорност, но подозират, че няма да бъде осъден.

Последвайте канала на

БТА
18786 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
гошо

2018.04.15 | 17:26

1
Всички "свободни медии" си траят за това,че няма мантинели по магистралата и отговорник за жертвите са управляващите ни суджуци от ГРОП.Това което стана е УБИЙСТВО,както и издавянето на хора от селата.Отговорен е този,който е на власт:гробарите.

Добави коментар

Водещи новини