Кметът на Пловдив: Ромките от "Чистота" са героини

  • 05 февруари 2012 14:24

  • 1448
  • 1
Кметът на Пловдив: Ромките от "Чистота" са героини
©

Кметът на Пловдив инж. Иван Тотев скъса от хвалби жените от общинско предприятие "Чистота", повечето от които живеят в ромските квартали "Столипиново" и Шекер махала, за работата им през изминалата седмица.

За градоначалника свършеното от служителите на ОП "Чистота" си е истинско геройство. "Пробвал ли е някой да бъде като жените от ОП "Чистота"?. По 8 часа на ден от 5 сутринта при минус 15 градуса да ринеш сняг?! 8 часа при -15!!! Аз не бих издържал! Или като директора на ОП "Чистота" Иван Стоянов, който от 2 седмици почти не се е прибирал вкъщи... Шофьорите не гасят машините денонощно. Имаше дни по 24 часа машините работеха. Нека уважаваме труда на хората", пише във Facebook Иван Тотев, пише Труд.

По време на внезапните си проверки в 2-3 часа след полунощ кметът лично се уверил, че се работи на 150 процента по снегопочистването на града.

Техника и работници чистеха Пловдив и в неделния ден, като още в 4.00 часа сутринта 10 пясъкоразпръсквача започнаха да обработват първо заледените павирани улици, а след това и мостовете, надлезите и основните пътни артерии.

По кварталните улици пък са пуснати 93 снегорина, които трябва да се справят с кишата и обледяването. По работните си места в неделния ден са и 462 служители, които приоритетно отпушват шахтите по уличните платна, за да се оттича водата от топящия се сняг, както и чистят спирките, подлезите и тротоарите.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1448 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Мен

2012.02.06 | 00:42

1
Моето мнение по принцип е - "Циганите на сапун !". Обаче сега кмета не само да лала празни приказки ами да намери едни пари да им даде малък бонус на тези женици. Кмете ?

Добави коментар

Водещи новини