Министрите Московски и Нанков разпоредиха проверки във връзка с инцидента на АМ "Тракия"

  • 13 април 2018 13:41

  • 6481
  • 0
Министрите Московски и Нанков разпоредиха проверки във връзка с инцидента на АМ "Тракия"
© Булфото

По разпореждане на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета са изпратени екипи на ИА „Автомобилна администрация“ (ИААА) за извършване на проверки на мястото на инцидента и в офиса на фирмата превозвач.

Автобусът се е движил по редовна линия Бургас-София, притежава валиден технически преглед (№ 15440515 от 06.02.2018) и карта за допълнителен преглед. Превозното средство е с първа регистрация 14.08.2017 г. и е в лиценза на превозвача „Юнион Ивкони“.

Водачът на автобуса притежава всички необходими документи за извършването на обществен превоз на пътници.

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай НанковНиколай НанковНиколай Нанков е министър на регионалното развитие и благоустройството до 31 август 2018 г. Той е разпореди на Агенция „Пътна инфраструктура“ да бъде осигурен обходен маршрут.

Екипите на АПИ и пътно-поддържащата фирма оказват съдействие на МВР за организация на движението в района на инцидента. Специализиран автомобил-лаборатория и експерти от ИААА са на мястото на инцидента и ще извършат всички допълнителни проверки след приключване на следствените дейности от органите на реда.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
6481 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини