Архитектът на район "Триадица": Обръщалото на трамвай №6 не е станало частна собственост

  • 13 април 2018 08:43

  • 1654
  • 1
Архитектът на район "Триадица": Обръщалото на трамвай №6 не е станало частна собственост
©

Граждани сигнализираха, че теренът на обръщалото на трамвай №6 до Южния парк е станал частна собственост. Те се позовават на справка в кадастъра. Според главния архитект на район „Триадица“ Иван Шишков обаче твърдението е абсурдно.

„Веднага мога да успокоя всички, че този терен не е частна собственост, никога не е бил, а това, че при създаването на кадастралната карта е отразено запис „частна собственост“, без да е отразена никаква собственост като нотариален акт, не го прави частна собственост“, каза Шишков пред БТВ.

По думите му след създаването на кадастралната карта през 2016 г. районната администрация работи сериозно по създаването на актове за общинска собственост за всички терени, които са такава общинска собственост.

„Този терен е с отделен планоснимачен номер поради простата причина, че той е обграден от трамвайното ухо и бул. „Арсеналски“, така че той, по силата на правилата при създаването на кадастралната карта, то е съвсем логично да бъде с отделен идентификатор“. „Нито имаме създаване на допълнителен имот, нито имаме създаване на някаква частна собственост, нито имаме каквато и да е продажба“, увери архитектът.

В отговор на въпрос той посочи, че тече процедура по актуването на този и всички имоти, които следва да имат актове за общинска собственост.

„Този имот е част от един стар имот 15, който е бил общинската собственост в рамките на целия парк. При създаването на кадастралната карта от този имот 15 са образувани много имоти, включително и този“, каза още Шишков.

„Направихме проверка, включително в Агенция по кадастъра, за да разберем дали някой е предизвикал каквато и да е инициатива по вписване, по каквото и да било, което може да предизвика съмнение за някаква далавера или опит за измама за придобиване на този имот – нямаме никаква индикация в тази посока“, увери архитектът.

Днес трябва да има решение на експертният съвет какво ще е бъдещето на отсечката от маршрута на трамвая, спряна заради ремонта на тунела при НДК преди две години.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1654 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.04.18 | 08:31

1
Обръщалото може да не е частна собственост но ЦГМ отдавна е частна.Командва се от една 120кг свиня Румяна Милова и едни лакей и пионки от гроб.

Добави коментар

Водещи новини