Комисар Вела: ЕК не е открила нарушаване на европейското законодателство за Пирин

  • 10 април 2018 16:08

  • 1066
  • 2
Комисар Вела: ЕК не е открила нарушаване на европейското законодателство за Пирин
© EU2018BG

Европейската комисия не е открила нарушаване на европейското законодателство по случая с Национален парк "Пирин“, но ще продължи да следи нещата отблизо.

Това заяви на пресконференция след приключването на неформалния съвет на министрите на околната среда и водите в НДК европейският комисар по околна среда, морско дело и рибарство Кармену Вела. "ЕК не участва в плановете за застрояване на такива зони", добави той и уточни, че това е в компетенцията на държавите-членки на ЕС.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1066 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Кирил

2018.04.11 | 23:46

2
Какво излиза, че от WWF са метнали хората като им искаха дарения, за да се борят уж в съда срещу това незаконно решение, което щяло да даде възможност да се застроят 48% от Пирин. Ами явно е от ЕК не виждат нещо нередно или незаконно в решението, нито опасност от някакво застроява

2018.04.11 | 16:34

1
Няма значение дали има или не нарушение на закона! Важното е да няма нов лифт, нито писти, да има опашки, за да не сме конкурент на Австрия и Швейцария, а българите да ходят на ски там! За това им плащат на "еколозите", и те си вършат работата.

Добави коментар

Водещи новини