Нивото на река Дунав при Видин се покачи със 17 сантиметра

  • 10 април 2018 13:51

  • 931
  • 0
Нивото на река Дунав при Видин се покачи със 17 сантиметра
©

Нивото на река Дунав при Видин премина границата от 750 сантиметра, при която се въвежда първи етап от плана за защита на населението.

За последното денонощие е регистрирано покачване със 17 сантиметра, височината на водния стълб е 763 сантиметра, съобщават на сайта си от ИА "Проучване и поддържане на река Дунав". При Ново село днес нивото на реката е 722 сантиметра, регистрирано е покачване също със 17 сантиметра.

Остава в сила въведения на 21 март т. г. първи етап от Плана за защита на населението при високи води на река Дунав - "Повишено внимание" като превантивна мярка за засилено наблюдение на състоянието на дигите и корекциите на реките. При въведената степен "Повишено внимание" измерването на нивото на река Дунав се извършва три пъти на ден в светлата част на денонощието и непрекъснато се наблюдават защитните диги. Вторият етап от Плана за защита на населението се въвежда при ниво на Дунав от 850 до 930 сантиметра, а при по-голямо покачване се обявява извънредно положение, информират от областна администрация.

Последвайте канала на

Десислава Станева
931 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини