Глобяват министри и кметове

  • 04 февруари 2012 10:40

  • 934
  • 0
Глобяват министри и кметове
©

Сметната палата започва да глобява заради нарушения в обществените поръчки.

Това обяви в интервю за предаването "Факторът Кошлуков" по ТВ 7 шефът на Сметната палата Валери Димитров.

Глоби ще отнесат ръководители на различни ведомства. "Наказанията са много високи. Съставени са множествено актове на ректори на университети, на кметове, включително и на министри", подчерта още Димитров.

Във връзка с новината, че Сметната палата вече ще проверява и Национална служба за охрана (НСО) и Национална разузнавателна служба (НРС), Димитров каза, че те и досега са проверявани.

"Последните ни одити са от преди четири години. Те подлежат на одит, но проблемът е, че част от дейността им е класифицирана информация и затова нашите доклади не са публични", каза шефът на Сметната палата.

По отношение на „изчезналите язовири”, председателят на Сметната палата каза, че не язовирите, а данните са изчезнали. Това са огромни активи, които не са осчетоводени. "Министър Мирослав НайденовМирослав Найденов Д-р Мирослав Христофоров Найденов е бивш министър на земеделието и храните в правителството на пое ангажимента да се направи инвентаризация, да се преброят тези активи и да се осчетоводят, заяви още Валери Димитров.

Последвайте канала на

Десислава Станева
934 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини