Общественици се обявиха „за” АСТА

  • 03 февруари 2012 17:59

  • 3072
  • 16
Общественици се обявиха „за” АСТА
©

13 представители на творческите индустрии, творчески съюзи и браншови сдружения от сферата на културата и изкуството, правозащитни организации на правоносители, дружества за колективно управление на права и други творчески организации към момента са потвърдили подкрепата си към международното споразумение ACTA, съобщават от ПРОФОН.

В отворено писмо до медиите от организацията поясняват какво точно е АСТА и защо го подкрепят. Писмото е адресирано до: председателя  на 41-то Народно събрание на Република България, председателя на Комисията по културата, гражданското общество и  медиите при 41-то Народно събрание, министър–председателя на Република България, министъра на икономиката, енергетиката и туризма, министъра на културата, министъра на транспорта, информационните  технологии и съобщенията, както и министъра на вътрешните работи.

Представителите на творческите индустрии, творчески съюзи и браншови сдружения от сферата на културата и изкуството, правозащитни организации на правоносители, дружества за колективно управление на права и други творчески организации относно Търговското споразумение за борба  с фалшифицирането (ACTA), подписано от 37 страни, изразяват надежда, че истината за това, какви са параметрите и посланията на това важно международно споразумение ще победи митовете и спекулациите. „Вярваме, че разумът и визията за стратегическите интереси на страната и принадлежността ни към ценностите на Европейския съюз ще надделеят над безпочвените внушения и манипулации, на които сме свидетели в публичното пространство”, се казва още в писмото.

Според организациите, АСТА ще помогне да се създадат по-благоприятни условия за развитие на иновациите, творчеството и конкурентоспособността на творческите индустрии и на секторите, базирани върху системата от права върху интелектуална собственост. Борбата срещу разпространението на фалшиви стоки и пиратско съдържание в глобалната мрежа преди всичко ще защити гражданите, тяхното здраве и сигурност, както и интересите им на потребители.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
3072 16

Свързани новини

Коментари 16

Добави коментар

2012.02.12 | 13:17

16
наказуемо ли е да се свалят торенти от замунда или не

2012.02.06 | 14:02

4
100% да но в бг си сваляи на воля. тъи ли иначе няма да те намерят
Майстора

2012.02.12 | 13:17

15
Аз подкрепям АСТА защото това е споразумение а не закон. Подкрепям я защото интелектуалната собственост трябва да бъде защитена. А истерията се създава от едни виртуални тарикати които печелят веднъж на гърба на наивниците и втори път ограбвайки най-нагло интелектуалната собственост на други. А това че някакви свободи щели да се ограничат е оправданието на тарикатите номерът им да мине . То и на престъпниците се ограничават свободите това трябва ли да го считаме за лошо. Засегнаха утопията на комунизма че всичко аджеба трябва да се получава даром.

2012.02.10 | 23:11

6
Майсторе, като ти чета поста, май и ти си доста гладен. Дори и да спрат торентите, пак няма да се прочуеш много да не кажа ХИЧ. Едно от малкото Удоволствия на тоз нещастен народ искате да вземете. А то с 200-400 лв я ми обясни кое по-напред - тока, храната, детската градина, лекарствата на детето или ФИЛМИ, КОНЦЕРТИ, ТЕАТЪР, ОПЕРА, КАРТИНИ...
Георги

2012.02.10 | 23:10

5
Истинските собственици на интелект не се страхуват от ограбване, защото интелект не можеш да вземеш отвън. От ограбване се страхуват еднодневките, тези който за момент промъждукват и после са - мрак. На еднодневките им е скъпо интелектуалното усилие...защото е усилие...

2012.02.10 | 23:21

14
Да ви го тура на джучките,миризливи копелдаци !!!! На майките ви га го нахакам,дето сте толкова алчни мамицата ви................АСТА друг път

2012.02.10 | 23:21

13
Аха, бездарните курви и педали, наречени "български творци" реват за пари? Що не вземете да се гръмнете, или по-добре силиконите ви да гръмнат, та да се отървем веднъж завинаги от селяндурщината.

2012.02.10 | 23:20

12
purvo napravete zaplatite po nad 2000 leva i priemaite kvito acta iskate s 200 lv zaplata s acta bez acta vse takiva 6te sa vi prodajbite tikvi zeleni takiva
Интернет-потребител

2012.02.10 | 23:18

11
Нещастни некадърници!! Кой ще хукне да ви купува произеденията. Мислите си, че Рогът на изобилието ще ви засипе. Аз лично от чист патриотизъм гледам или слушам по нещо, обикновено издържам до третината.
джъдж

2012.02.10 | 23:17

10
Брей ,нашенските "недоносени" културтрегерчета ,решиха ,че и от приемането на АКТА ,може да падне някакъв келепирец и веднага започнаха да надават вой ,като настъпено по опашката помиярче. Абе ,не сте ли наясно ,че вашите миризливи "културни достижения " ,хората няма да ги искат - не безплатно ,ами даже и да ги турите в сутиен. АКТА цели да ни направи крепостни селяни ,на ей тия - гореупоменатите мижитурки.
Не на АКТА

2012.02.10 | 23:16

9
Вярно, баси малоумниците брато! Щом никой до сега не ви е купувал албумчетата, книжките и т.н. неозначава, че с приемането на АКТА това ще се промени. Защо групи и изпълнители като Green Day, Metallica, Eminem и още, и още продават милиони CDта и не се оплакват, че пиратството ги ощетява? Ама не, тук както винаги другите са виновни. Бях чел изказване на Мария Илиева след подписването ни на АКТА, че било малка побета за изкуството. WTF кучко!!! Дори и със закон да ме задължат пак няма да ти купувам шибаните албуми. Нали сме демократична страна. Убийци и наркопласьори се разхождат безнаказано, а нас ще ни вкарват по затворите, че слушаме музика. Ай спирам да пиша, че може да се появи НСБОП и разни полицейски организации, че както е тръгналооо..... хахахахха
ДВГ

2012.02.10 | 23:13

8
Един от най-големите крадци - Д. Митовски, обясняваше. колко бил загубил от пиратските ДВД-та, а той си продаде фирмата със задалжения над 4 милиона на един клошар...

2012.02.10 | 23:13

7
Хей,културистите вие нямате грам мозък,само помислете какво ще стане с вас.Особено с музикантите.Концертната дейност е от дъжд на ветър,но по клубовете освен ваши парчета свирите и кавъри без да сте платили авторско право,май е така,а!

Добави коментар

Водещи новини