Изравняват се възнагражденията на надзиратели и съдебна охрана с тези на служителите на МВР

  • 29 март 2018 19:01

  • 1714
  • 1
Изравняват се възнагражденията на надзиратели и съдебна охрана с тези на  служителите на МВР
© Булфото (архив)

В изпълнение на поетия ангажимент от министър-председателя Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г за отпускането на 15 млн. лв. допълнително за Главна дирекция „Изпълнения на наказанията“ (ГДИН) и Главна дирекция „Охрана“ (ГДО), днес министърът на правосъдието Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23 подписа заповед, с която се изравняват възнагражденията за специфичните условия на труд на двете главни дирекции с тези на служителите от МВР.

Заповедта влиза в сила със задна дата – от 1 януари 2018 г. Това стана ясно на днешната работна среща в Министерството на правосъдието между правосъдния министър Цецка ЦачеваЦецка ЦачеваЦецка Цачева Данговска е министър на правосъдието в кабинета "Борисов 3" от 4 май 2017 г. одо 23, представители на синдикалните организации на двете главни дирекции и административните ръководители на ГДИН и ГДО. Със заповедта, която е съгласувана с ръководствата на синдикатите, сумата за специфични условия на труд от 95 лв. става 190 лв. За постигнатия напредък в преговорите по поставените искания двата синдикати отправиха благодарност към министър-председателя Борисов и министър Цачева, съобщиха от пресцентъра на министерството на правосъдието.

На днешното съвещание, което продължи над 5 часа, се набелязаха насоки и бяха обсъдени предоставените до момента документи, с които технологично ще се определят следващите стъпки за увеличаване на основните месечни възнаграждения на служителите. Уточнена бе необходимостта от допълнителна информация, както и формата, под която тя ще бъде предоставена.

Работната група ще продължи дейността си на 2 април.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1714 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Значи пари е имало

2018.03.29 | 22:17

1
Но просто не им се е давало, искат да им се работи за хляб и вода!

Добави коментар

Водещи новини