Със залесявания и поредица от инициативи за деца ще се отбележи Седмицата на гората в Шуменско

  • 29 март 2018 13:13

  • 627
  • 0
Със залесявания и поредица от инициативи за деца ще се отбележи Седмицата на гората в Шуменско
© Pixabay

Със залесявания и поредица от инициативи, насочени към децата, учениците и студентите, ще се отбележи Седмицата на гората в Шуменско, съобщават от пресцентъра на Североизточното държавно предприятие (СИДП).

"Децата и гората на България за бъдещето на зелена Европа" е мотото на тазгодишната Седмица на гората", която започва на 2 април. На тази дата служителите на ДЛС-Паламара ще залесят дръвчета в центъра на община Никола Козлево, в двора на детската градина и на терен в близост до село Хърсово, а по-късно ще проведат занятия по "Горска педагогика" с деца от местна детска градина.

Между 2 и 5 април на територията на ДГС-Шумен ще бъде извършено залесяване в с участието на ученици и студенти. В ДГС-Преслав седмицата ще започне със среща с ученици, на които ще бъде обяснено значението на професията на лесовъда.

На 4 април ще има залесяване в землището на село Златар, а през следващите два дни териториалното поделение ще отвори вратите си за всички ученици от региона.

На 2 април във фоайето на ДГС-Върбица ще бъде открита изложба с детски рисунки, като най-добрите творби ще бъдат отличени.

По време на Седмицата на гората ще бъдат отбелязани и 70 години от основаването на стопанството, и ще бъде открита реновираната сграда на поделението. Програмата, подготвена от служителите на ДГС-Смядово за Седмицата на гората, е насочена най-вече към децата, а служителите на ДГС-Нови пазар ще залесяват на 3 април дръвчета с деца от детските градини.

На 11 април, от 13.30 часа, пред Информационния център на ПП "Шуменско плато" ще започне традиционната кампания "Лесовъд за един ден". През април ще се състои и научната конференция на специалностите от факултет "Природни науки" в Шуменския университет, с участието на лесовъди и възпитаници на висшето училище, които работят в стопанствата, допълват от пресцентъра на СИДП.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
627 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини