Валентин Радев и Младен Маринов се срещнаха с кметове от Бургаска област

  • 26 март 2018 19:11

  • 1283
  • 0
Валентин Радев и Младен Маринов се срещнаха с кметове от Бургаска област
© Булфото

Кметовете от област Бургас са поискали от министъра на вътрешните работи Валентин РадевВалентин РадевВалентин Иванов Радев е министър на вътрешните работи в кабинета "Борисов 3" до 31 август 2018 с част от средствата, които се събират от нарушителите по пътищата, да се закупуват камери за видеонаблюдение.

Радев и главният секретар на МВР Младен Маринов посетиха морския град този следобед. Те се срещнаха с представители на местната власт в областта. Друг дискутиран въпрос е била безопасността по време на летния сезон. Искането за отчисления на средства от пътните нарушения било необходимо за региона, тъй като през летния сезон тук се случват най-много катастрофи с тежки последици. Това каза кметът на Бургас Димитър Николов. Целта е новите камери да могат да контролират скоростта, да увеличат видеоконтрола за безопасността, особено в черноморските общини, добави той.

След срещата министър Радев каза, че част от въпросите към него са били свързани и с битовата престъпност, какво е направено и как да се подобри работата в тази посока. Част от кметовете са заявили, че искат повече инспектори по места. Всички въпроси са записани и ще бъдат взети адекватни мерки, обеща още Радев, предаде БТА.

Министърът на вътрешните работи добави, че от април започва подготовката за летния сезон. Интерактивната карта в региона била оцветена в плътно червено, според Радев и това лято отново, освен наши полицаи, ще бъдат поканени служители на реда от Румъния, Чехия и Полша.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1283 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини