Кампанията за Пролетно почистване на София започва днес

  • 26 март 2018 06:48

  • 1882
  • 0
Кампанията за Пролетно почистване на София започва днес
© Булфото/Архив

Традиционната кампания на Столична община - Пролетно почистване на София ще започне днес и ще продължи до 28 април под мотото "Заедно да почистим София пролетно!", съобщиха от Столичната община.

Старт на кампанията ще дадат децата от 74-то СУ "Гоце Делчев" и техните родители в район "Връбница" от 11.00 ч. с фолклорна програма и дейности по почистване, засаждане на дървета, растителност, възстановяване и боядисване на пейките за отдих в училищния двор.

Тази година кампанията ще протече на два етапа. Първият етап - "Заедно да почистим, поддържаме и пазим своя квартал", е от 26 март до 15 април. През първия етап ще бъдат почистени прилежащите територии към жилищни сгради и еднофамилни къщи, дворове, паркинги, държавни и общински учреждения, паркове, детски и спортни площадки, градинки, междублокови пространства, затревяване на свободни общински площи и др., засаждане на растителност.

Вторият етап - "За по-чиста и зелена София", е от 16 до 28 април. През втория етап на кампанията ще се изпълнят дейности по озеленяване на училищни дворове, детски заведения, територии около паметници, затревяване на свободни общински места, засаждане на дървета, нискостеблени храсти и цветя в градинки и паркове, възстановяване на пейки и боядисване на същите; почистване на ел. табла от агитационни материали, рисуване от спонсори.

Ще бъдат почистени територии около манастири, крайградски места и зони за отдих, затревяване на свободни площи, засаждане на дървета, нискостеблена растителност, цветя.

Създадена е организация за координиране дейността по пролетното почистване, като на телефона на оперативния център на Столичния инспекторат 987 55 55 и 93 77 566 в периода на кампанията (вкл. събота и неделя), гражданите ще могат да подават своите сигнали, предложения и др., за времето от 09.00 до 17.00 ч.

За кампанията по пролетното почистване ще бъдат осигурени 50 000 броя чували и 20 000 броя ръкавици.

Изпратени са покани до строителни и транспортни фирми за включване в кампанията с транспортна и товарачна техника, която ще бъде насочена към районните администрации за почистване на нерегламентираните сметища.

Последвайте канала на

БТА
1882 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини