Надзирателите протестират с жива верига пред резиденция "Бояна"

  • 19 март 2018 17:56

  • 1884
  • 0
Надзирателите протестират с жива верига пред резиденция "Бояна"
© Булфото (архив)

Служители на затворите и арестите се канят с жива верига пред резиденция "Бояна" да протестират в търсене на вниманието на европейските институции, медиите и международната общност с лозунги на английски, призоваващи управляващите към решаване на споделените проблеми, съобщиха от Синдиката на Служителите в Затворите в България (ССЗБ).

В Столична община са внесени уведомителни писма и организаторите от Синдикат на служителите в затворите в България чакат разрешение за провеждане на протеста на 26 март, понеделник, от 12.00 часа на паркинга пред Резиденция Бояна, съобщиха от синдиката.

Подготвя се и писмо до председателите на ЕС и ЕК, еврокомисарят по правосъдие, правата на потребителите и равенство на половете Вера Юрова, всички участници на Конференцията за създаване на европейския прокурор (ЕРРО) на 26 март в София, Евроюст, Олаф, Европол и представителите на страните членки на ЕС в България.

Паралелно с това от няколко дни върви и подписка на служители с искане държавните институции да не остават безучастни свидетели на социалното напрежение в затворите и за предприемане на незабавни действия, с които да се гарантира възстановяването на социалната справедливост в Сектор „Сигурност“.

Подписката ще бъде отворена до 21 март, след което ще бъде внесена от 50-на членове на синдикални дружества в Министерски съвет, Министерството на правосъдието, Народното събрание и изпратена до Вера Йоурова, комисар на ЕС по въпросите на правосъдието, потребителите и равенството между половете.

Синдикатът на служителите в затворите в България иска изравняване на възнагражденията на служителите в двете дирекции с останалите служби в сектора за сигурност, увеличаване на броя на служителите и подобряване на условията на труд.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1884 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини