Заводът "Арсенал" няма неизпълнени предписания за осигуряване на безопасни условия на труд

  • 15 март 2018 19:42

  • 1443
  • 0
Заводът "Арсенал" няма неизпълнени предписания за осигуряване на безопасни условия на труд
© Булфото (архив)

"От 2016 година до този момент "Арсенал" Казанлък няма неизпълнени предписания относно осигуряването на безопасни и здравословни условия на труд и няма наложени санкции за неизпълнени такива". Това обяви на пресконференция началникът на отдел "Рискови производства и дейности" в Изпълнителна агенция "Главна инспекция по труда" Пенка Митрева.

Над 50 на сто от предписанията се изпълняват още в хода на самите проверки. "Арсенал" е предприятие с висок рисков потенциал и подлежи на регулярен и чест контрол на всеки 3 месеца, както и по отделни сигнали и при въвеждане на рискови производства.

Екип на Агенцията е във военния завод, за да се запознае на място и обследва причините, довели до трагичния инцидент на територията на Завод 3 вчера, при който загинаха двама работници от цех 130 - 27-годишният Цеко Василев и 45-годишният Красимир Желев.

Митрева уточни, че за последната една година в "Арсенал" са направени 100 проверки, в резултат на които са констирани 460 различни нарушения по отношения на безопасността на работа на територията на цялата фирма.

В "Арсенал" от 2016 до края на 2017 година заради неспазване на вътрешните правила и разпоредби и инструкции за безопасна работа, фирмата е наказала 163-ма работника и преки длъжностни лица за различни нарушения, свързани с безопасността на работа, обяви Красимир Папазов, ръководител на отдел "Безопасни условия на труд" в "Арсенал" АД

Последвайте канала на

БТА
1443 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини