50 лв. глоба за Мурад, който изхвърли демонстративно боклука си пред швейцарци в "Столипиново&q

  • 15 март 2018 13:32

  • 1531
  • 3
50 лв. глоба за Мурад, който изхвърли демонстративно боклука си пред швейцарци в "Столипиново&q
© Pixabay

Глоба от 50 лева трябва плати жителят на пловдивския квартал „Столипиново“ Ният Мурад, който вчера демонстративно изхвърли боклука си пред детска градина „Лилия“ пред очите на шестима швейцарски посланици, съобщава Радио Пловдив.

Тази сутрин в ОП „Чистота“ му бе съставен и връчен фиш на основание от Наредбата за управление на отпадъците на територията на Община Пловдив, която гласи, че е забранено изхвърлянето на отпадъците извън предназначените за целта съдове.

Нарушителят Ният Мурад призна, че живее в незаконна къща и никога не е плащал данъци и такса-смет.

„Съдовете за отпадъци се разполагат пред законно построени сгради, като съобразно това местоположението и броят им се определят от отдел „Екология“ на районното кметство. В пространството на незаконни обекти няма инфраструктура, подходяща за обслужването на контейнерите за битови отпадъци“, коментира директорът на ОП „Чистота“ Иван Стоянов.

Той подчерта, че „Столипиново“ е единственият пловдивски квартал, в който едрогабаритна почистваща техника работи дори в събота и неделя и се извършва всекидневна дезинфекция на съдовете за смет.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1531 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.03.19 | 08:47

3
И Муратчо като ще ви плати глобата....ха-ха-ха!

2018.03.18 | 23:44

2
Хаххааа интеграцията

2018.03.18 | 23:44

1
Дори на ден по два пъти да събират боклуците в кв. Столипиново, каруците отново ги внасят, като ценности. Това е религията на циганите.

Добави коментар

Водещи новини