Отчитат ръст на регистрираните кучета в община Търговище

  • 15 март 2018 13:14

  • 796
  • 0
Отчитат ръст на регистрираните кучета в община Търговище
© Pixabay

Расте броят на регистрираните кучета в община Търговище. Към средата на март декларираните животни са 1439, докато в националната информационна система на Агенцията по безопасност на храните има вписани 2486 кучета. Това означава, че значителна част от животните, обхванати по време на местната кампания, все още не са регистрирани в Общината, допълват от администрацията й, предаде БТА.

До 31 март е срокът за плащане на таксата за притежаване на куче. За територията на града тя е 10 лв., а за селата - 5 лв. Освободени от такса са кастрираните домашни любимци, кучета на инвалиди, както и тези, използвани от Българския червен кръст, служебни кучета в организациите на бюджетна издръжка и други, посочени в Закона за ветеринарномедицинската дейност. Събраните суми от таксите за домашните любимци се използват единствено за реализиране на програмата за овладяване популацията на изоставените животни.

Увеличаването броя на регистрираните кучета в Търговище е резултат на местната кампания за разясняване законовите задължения на стопаните, която продължава и тази година.

Последвайте канала на

Десислава Станева
796 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини