Вижте как изграждат третия лъч на метрото в София (обновена+снимки+видео)

  • 14 март 2018 13:24

  • 8388
  • 2
Вижте как изграждат третия лъч на метрото в София (обновена+снимки+видео)
© novini.bg

Кметът на София Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска заедно с министъра на транспорта Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета, с министъра на околната среда и водите Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе и с директора на Метрополитен Стоян Братоев провериха  изграждането на третия лъч на метрото. Те инспектираха метростанцията при Александровска болница на ул."Георги Софийски". 

В момента се изграждат 12 км от третия лъч на метрото и 12 метростанции. Планирано е той да бъде готов до края на 2019 г.

Строителството на третия лъч от софийското метро започна в началото на 2016 г. с най-тежкия участък между "Красно село" и "Малък градски театър зад канала" в центъра на града.  Заради строителните работи няколко ключови кръстовища в центъра на София са с ограничен капацитет или изцяло блокирани.

Стоян Братоев информира подробно журналистите как протича строителството на новият лъч, предаде репортер на Novini.bg. Той отчете и какви средства е струвало през годините изграждането на подземната железница.

Към момента строителните дейности вървят в срок, увери шефът на Метрополитен.

Братоев съобщи, че след година и половина метрото ще е с дължина около 52 км. Той поясни, че съвсем скоро ще има три връзки с жп гари и ще се стига от периферните точки на София за 16 минути до центъра на столицата. Благодарение на метрото в момента има 79 000 тона намаление на вредните газове, а след пускането на третия лъч вече ще бъдат 90 000. Предвижда се около 500 000 души да ползват трите метро лъча.

Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска заяви пред журналисти, че следи изключително внимателно изграждането на третия лъч на метрото, защото това е изключително важно за града.


„56% от строителството на третата линия на подземната железница са изпълнени. Очакваме до есента на 2019 година да бъде пуснат първия етап и така да има възможност на достъп на много хора чрез най – логичния и удобен транспорт“, каза градоначалникът.
Тя призна, че наистина заради строителството на метрото се създават пречки за предвижване на много столичани и им благодари за разбирането.
„Работим изключително добре с управляващия орган, така че искам да благодаря на министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета“, каза Фандъкова.
Кметът обясни и защо по време на инспекцията е поканила и министър Нено ДимовНено ДимовНено Димов е министър на околната среда и водите. На 10 януари 2020 година той подаде оставка, която бе. Причината, каза тя, са безспорните ползи от метрото в борбата с вредните емисии.
„Това е най – екологичният проект“, заяви тя.

От своя страна министър Димов, заяви, че наистина метрото е най – големият проект на Столична община за борба с мръсния въздух.
„До края на първото полугодие ще се опитаме да отворим ОП „Околна среда“ с ос „Въздух“ за да може и общините да минат крачка напред в борбата за по-чист въздух са гражданите на България“, съобщи министър Димов.

Министър Ивайло МосковскиИвайло МосковскиИвайло Московски е министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в кабинета заяви, че изкренно се надява гражданите на София да разбират нуждата от изграждане на третия метро лъч на София.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
8388 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
iME

2018.03.14 | 17:07

2
"Министър Ивайло Московски заяви, че изкренно се надява гражданите на София да разбират нуждата от изграждане на третия метро лъч на София. " Изкренно, изкренно, колко да е изкренно?
Потрес

2018.03.14 | 16:15

1
Тоз челят дет сказува от дека сте го изкопали. По-селски челят от мене е

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини