Шефът на националната полиция разясни има ли риск от разпад на държавността с новия Закон за частнат

  • 14 март 2018 07:52

  • 1221
  • 3
Шефът на националната полиция разясни има ли риск от разпад на държавността с новия Закон за частнат
©

Главен комисар Христо Терзийски, директор на ГД“Национална полиция“ коментира в сутрешния блок на Нова телевизия важните теми за новия Закон за частната охрана, за правата на човек, станал жертва на кражба и за новите камери, които влизат в битка с джигитите.

Според Терзийски Законът за частната охрана не е бил изобщо приет набързо, а е бил обсъждан изключително дълго време. Той обясни, че с промените се регламентира по-детайлно охранителната дейност и поясни, че и в момента кметове и общински съветници имат право да използват частна охрана или да създават общинска полиция.

„Ресурсите, които са в ръцете на държавата и в частната дейност, са различни. В частната охранителна дейност са включени над 200 000 служители, а 1800 фирми имат лицензи за охрана. Отделно съществуват и 800 звена за самоохрана. Всичко това може да се включи в ограничаването на посегателствата върху населението”, заяви Терзийски.

Шефът на националната полиция е категоричен, че трябва да се използва адекватно частната охрана, защото са малко полицаите и даде пример с предстоящия футболен мач между ЦСКА и Левски, когато ще бъдат командировани униформени от други части на България.

Относно това дали са нужни промени в закона за самозащитата от коментарите на гл. Комисар Терзийски стана ясно, че е мит това, че е нужно да извадиш нож, ако бъдеш нападнат с нож. „Нито полицията може да прикрие един кардец, нито начинът на самозащита от него“, обясни той.

Директорът на ГД“Национална полиция“ благодари на медиите, които отразяват с репортажи новите камери, които се включват във войната по пътищата. По думите му точно те помагат много за намаляване на тежките ПТП и съобщи, че за последното денонощие няма нито един загинал при катастрофи в страната.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1221 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2018.03.14 | 12:02

3
ШАЙКАТА ИСКА ДА КОНТРОЛИРА ХОРАТА ПО МЕСТА С ПОСТАВЕНИ ОХРАНИТЕЛНИ ФИРМИ.ТОВА СМЕ ГО ГЛЕДАЛИ ВЕЧЕ ПРЕЗ 90ТЕ.НЕ ИЗМИСЛЯТ НИЩО НОВО.

2018.03.14 | 12:02

2
А ЦИГАНИТЕ ЩЕ ПЛАЩАТ ЛИ ЗА ОХРАНА?КАК ЩЕ ГИ НАКАРАТЕ ДА ДАВАТ ПО 5ЛВ НА МЕСЕЦ?

2018.03.14 | 08:40

1
бсп умре

Добави коментар

Водещи новини