Агенцията по храните привиква ръководството на "Кауфланд"

  • 02 февруари 2012 12:49

  • 2204
  • 0
Агенцията по храните привиква ръководството на "Кауфланд"
© Булфото

Изпълнителният директор на Българска агенция по безопасност на храните (БАБХ), Йордан Войнов инициира среща с ръководството на "Кауфланд" България, по повод установеното нарушениe при маркирането на част от яйцата предлагани във веригата.

От страна на "Кауфланд" бе проявено разбиране относно предприетите строги мерки от страна на Българска агенция по безопасност на храните. От веригата заявиха, че ще направят вътрешна проверка на случая и дадоха гаранция, че ще бъдат предприети необходимите мерки за да се избегнат други подобни случаи, като ще се засили входящият контрол на доставчиците на пресни яйца във веригата.

На пресконференция в началото на тази седмица министърът на земеделието и храните Мирослав Найденов съобщи, че проверка в голямата търговска верига "Кауфланд" е установила, че се предлагат смесени опаковки с яйца - такива, които отговарят на изискванията, и неотговарящи - внос от Полша.

По този повод Найденов обяви, че веригата "Кауфланд" ще бъде санкционирана с най-високата санкция, предвидена в закона - от 10 000 лв. В случай че не изпълняват изискванията, можем да пристъпим към по-тежки мерки като ограничаване на предлагането на подобни продукти във веригата, каза още министърът.

Последвайте канала на

БТА
2204 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини