Ботьо Ботев и Антон Станков за случая с Плъха: Има разрив между обществото и държавните институции (

  • 07 март 2018 08:30

  • 13262
  • 1
Ботьо Ботев и Антон Станков за случая с Плъха: Има разрив между обществото и държавните институции (
©

Д-р Димитров се опитал да прикрие това, което е извършил. С неговия приятел са се опитали да скрият гилзите, да изчистят кръвта.

Това каза пред камерата на БТВ Галина Андреева, говорител на Окръжна прокуратура - Пловдив. "Въпреки призивите на приятеля си и леля си, той категорично е отказал да се обади на тел. 112. Когато полицаите са обикаляли от врата на врата, за да търсят свидетели, д-р Димитров категорично е обявил, че няма нищо със случая. Едва, когато е задържан, си е признал всичко - за незаконното оръжие, за стрелбата. Той няколко пъти сменя версията си с какво е бил замерван от убития. Ножът е намерен в апартамента на д-р Димитров, но е измит и не можем да кажем кой го е държал. Странно ми е, че той вчера твърдеше, че с едно хвърляне на ножа е получил две наранявания. Съпругата му и двете му деца категорично не са били в апартамента. Там се е извършвал ремонт и те са били в къща, в село Крумово", разкри тя.

По темата отношение взе и Антон Станков, бивш министър на правосъдието. "Беше допуснато прокуратурата да бъде употребена политически. На мен ми е ясно, че те са имали три безсънни нощи, но трябваше да реагират мигновено. Те допуснаха да бъдат употребени политически. Аз съм сигурен, че по това дело ще има още обвинени. Преди дни нарязаха гумите на автомобила на жена ми. Бях готов да реагирам като д-р Димитров - да стрелям, да изляза с ножа, щях да действам импулсивно. Има разрив между обществото и държавните институции. Точно това ме кара да мисля, че този разрив ще бъде употребен политически. Пак повтарям, че по това дело ще има други обвинения и те ще бъдат по-тежки. Първите анализи бяха по едни факти, а сега те се правят по други. Предстои и фактите да бъдат доказани. Оказва се, че 72-часовия арест на д-р Димитров е бил напълно правомерен. Трябва да говорим за факти и доказани факти. В случая става въпрос дали ще се чувстваме сигурни на улицата и в домовете си, или ще се разхождаме с пистолети. Или ще се доверим на държават и полицията, или ще се защитаваме сами", заяви Станков.

Ботьо Ботев, бивш началник на отдел "Убийства", също коментира темата "Случаят е изключително сложен и деликатен. Не може да се направи извод, че прокуратурата е употребена политически. Последните години се е натрупало едно напрежение от тежките престъпления, извършени по брутален начин. Законодателството е добро, но то не може да обхвана всяка една точна ситуация, която се случва в реалния живот. Прокуратурата си е свършила много добре работата. За три дни те са свършили огромна по обем работа. Наблюдаващият прокурор правилно заяви, че стои зад думите си. Какво е станало точно, може да каже само д-р Димитров и прокуратурата, на базата на събраните доказателства. Според закона, действията на д-р Димитров са абсолютно неправилни, нелогични и той е извършил престъпление", категоричен беше Ботев

Последвайте канала на

Филип Епитропов
13262 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2018.03.14 | 02:14

1
Отказал бил да се обади на 112? А предишните 6 пъти когато са го обирали и се е обаждал защо не са взети мерки да спрат обирите?

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини